نوشته شده توسط : بهنام محمدی

 

مشاغل اصلی جذب مهاجرین عبارتند از:کار در کارخانه ها،مغازه ها،ادارات،ساختمان سازی و خدمات عمومی و برخی مشاغل کازب و غیر تولیدی.

شهرها همچنین با تسهیلات عام المنفعه و امکانات سرگرم کننده خود مطبوعیت های اغوا کننده ای را عرضه می دارند.مشکلات هزینه زندگی بسیار دیر درک می شوند.
مهاجرت از نواحی روستایی ممکن است به منظور رهایی از فشار جمعیت به سوی کم جمعیتی و گاهی با متروک شدن و رهاسازی روستاها توام باشد.مهاجرتهای روستا-شهری اثرات زیان اور ساختار سنی و جنسی غیر متعادل،کاهش رشد جمعیت و فعالیتهای اجتماعی،عقب نشینی از زمینهای حاشیه ای و … را به همراه دارد.


روند خروج از مراکز شهرهای بزرگ بهای زمینها در مراکز این شهرها و بهبود سیستم حمل و نقل هماهنگ می شود.امروزه حلقه مرکزی و حلقه حومه ای در حال از دست دادن مهاجران هستند،در حالیکه((حلقه کمربند سبز)) و حلقه حومه خارجی(بیرونی) انان را به سوی خود جلب می کنند.مهاجرت الزامی به شهرکهای جدید به حرکتهای گریز از مرکز کمک کرده است،
عامل اصلی در تصمیم به مهاجرت بین شهری بهره مکانی است که توسط ((سیمونز)) عنوان گردیده و عبارت از میزان جذابیت یا عدم جذابیت یک ناحیه نسبت به سایر نواحی است که توسط شخص تصمیم گیرنده مشخص می شود.

مهاجران طولانی مدت:علاوه بر مهاجران فصلی و کوتاه مدت، گروهی از مهاجران به مهاجرتهای دراز مدت تری می پردازند.وجه بارز تر این نوع مهاجرتها عزیمت نیروی کار از مقطه ای به نقطه دیگر یا مهاجرت به قصد تحصیل و نظایر ان است که مدت زمان زیادی را می طلبد.نمونه ای از این نوع را می توان در اغلب کشورهای صنعتی بر شمرد که وجود ایتالیاییها در سوییس،پرتغالیها در فرانسه از این جمله اند.تا زمانی که مهاجر بخواهد یا شرایط محل کار اجازه دهد مهاجرت ادامه یافته و طولانی تر می شود.

این مهاجرتها سرانجام یا با بازگشت مهاجران خاتمه می یابد و یا به دلیل علقه هایی که در طول زمان ایجاد می شود به مهاجرت های قطعی و بدون بازگشت تبدیل می شود.

در بررسی های مهاجرتی به اصطلاحاتی نظیر مهاجرت ویژه و ناویژه و یا درجه میزان مهاجرت بر می خوریم که این اصطلاحات به بررسی مهاجرتی شکل کمی می دهد.مهاجرت ویژه عبارت است از تفاضل وارد شدگان و خارج شدگان به یک واحد جغرافیایی می باشد،در صورتیکه مهاجرت ناویژه مجموع واردشدگان و خارج شدگان را شامل می گردد به عبارت دیگر مهاجرت ویژه نقشی در کمیت جمعیت ساکن دارد و مهاجرت ناویژه حرکات جمعیت را دریک ناحیه و یا یک کشور مشخص می نماید.

درجه و میزان مهاجرت عبارت است از نسبت تعداد مهاجرین به تعداد جمعیتی که می توانند در معرض مهاجرت احتمالی قرار بگیرند به عبارت دیگر نسبت تعداد مهاجرت ناویژه به کل جمعیت ضربدر ۱۰۰۰ را درجه و میزان مهاجرت می نامند

مسافرت به منظور کار و فراغت
عوامل اقتصادی در مقیاس وسیع،استقرار صنایع و تجارت در نواحی مختلف موجب پراکندگی سکونتگاهها،که در نتیجه منجر به افزایش وسایل مسافرتی گردیده است.اختلاف فاصله بین محل کار و سکونت افراد موجب می گردد تا مسافرتهای زیادی به صورت روزانه از محل زندگی به محل کار انجام پذیرد.
الگوهای مسافرت به محل کار، بسیار پیچیده و از علل بسیاری ناشی می شوند:
۱-کار نیمه وقت کشاورزان در فعالیتهای شهری.
۲-تمایل بسیاری از کارگران شهری به زندگی در روستاها.
۳-هزینه بالای مسکن در نواحی شهری.
۴-تفکیک عملکردها در نواحی سکونتگاهی شهری.
۵-تنوع مشاغل در یک جامعه با پراکندگی محلهای اشتغال به ویژه اختلاف میان ساختارهای شغلی کارگران زن و مرد.
این جابه جایی ها در شهرهای بزرگ به صورت محوری،محیطی یا متقاطع انجام می گیرد



:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 آذر 1396 | نظرات ()